Anthony Scaramuccis SkyBridge Capital söker SEC-tillstånd att starta Bitcoin Fund

Global investeringsfond SkyBridge har ansökt till SEC om att starta sin egen Bitcoin-fond. Institutioner fortsätter att ställa upp bakom den primära kryptovalutan.

Efter den imponerande listan över institutionella investerare som har lagt in sina pengar i bitcoin 2020 verkar det som om fler stora namn visar intresse för kryptotillgång nummer ett, efter att ett globalt investeringsföretag lämnade in en ansökan till US SEC för att starta en bitcoinfond för ackrediterad investerare.

SkyBridge föreslår Bitcoin Fund

Enligt ett SEC-dokument på måndagen (21 december 2020) lämnade Anthony Scaramucci’s miljarder dollar hedgefond, SkyBridge Capital, in en blankett D till den amerikanska värdepappersvakthunden för sin första bitcoinfond.

Fonden, känd som SkyBridge Bitcoin Fund L.P., kommer att ha Scaramucci som förvaltare. SkyBridge registrerade också den nya fonden enligt regel 506 (c), vilket innebär att emittenten kan annonsera sitt erbjudande under förutsättning att köparna är verifierade, ackrediterade investerare.

SkyBridge grundades 2005 av Scaramucci och noterade tidigare i ett tidigare SEC-arkiv att det skulle kunna “söka exponering för digitala tillgångar.” En del av novemberdokumentet sa:

”Investeringsfonder kan investera i digitala tillgångar utan begränsning av marknadsvärde eller tekniska funktioner eller attribut (inklusive mindre kända eller nya digitala tillgångar som kallas” altcoins ”) och kan investera i initiala mynterbjudanden, som historiskt sett varit föremål för bedrägeri. ”

Om SEC godkänner förslaget kan det innebära att fler institutionella investerare blir exponerade för bitcoin genom SkyBridge Bitcoin Fund L.P. Även om arkiveringen inte avslöjar intäktsintervallet, är lägsta investering för deltagare satt till $ 50.000.

Institutioner häller i Bitcoin

2020 har faktiskt varit ett bra år för bitcoin, med institutionellt intresse för BTC som inte visar några tecken på att sakta ner. Som rapporterats av CryptoPotato i november lämnade Guggenheim in en ansökan till SEC om att köpa BTC till ett värde av 500 miljoner dollar genom sin Macro Opportunities Fund.

Ett annat företag, Microstrategy, som har varit på en bitcoin-köptur, tillkännagav nyligen ett nytt BTC-köp till ett värde av 650 miljoner dollar. Andra stora företag som MassMutual och Ruffer Investment investerade också i den bästa kryptovalutan.

Förutom företag köpte rika individer som miljardärer Paul Tudor Jones och Stanley Druckenmiller också bitcoin. Under tiden konstaterar JPMorgan-analytiker att den institutionella investeringsvågen i bitcoin har hindrat kryptotillgångens pris från att korrigeras.

This entry was posted on 23. December 2020, in Bitcoin. Bookmark the permalink.