Burgemeester van Miami ‘open’ voor onderzoek en wijst 1% van de reserves van de stad toe aan Bitcoin

De burgemeester van Miami, Francis Suarez, heeft onthuld dat hij openstaat voor het verkennen van 1% van de schatkistreserves van de stad in bitcoin. Suarez heeft de afgelopen weken de cryptocurrency verkend.

De burgemeester van de stad Miami, Florida onthulde dat hij openstaat voor het toewijzen van een deel van de schatkistreserves van de stad aan BTC in antwoord op een tweet van Anthony Pompliano (ook bekend als ‘Pomp’), medeoprichter en partner bij Morgan Creek Digital Assets, waarin hij pleitte voor de beweging.

De toewijzing zou volgens de beschikbare gegevens aanzienlijk kleiner zijn dan de investeringen die verschillende bedrijven vorig jaar in bitcoin hebben gedaan

MicroStrategy heeft bijvoorbeeld voor meer dan $ 1 miljard aan BTC gekocht, terwijl de toewijzing van Miami ongeveer $ 18 miljoen zou kunnen bedragen.

Voor sommigen in de cryptogemeenschap maakt de verhuizing echter deel uit van een bredere omarming van de vlaggenschip cryptocurrency. Een andere gebruiker vroeg burgemeester Francis Suarez om burgers te laten betalen voor stadsdiensten in de vlaggenschip cryptocurrency “om te beginnen”. Als reactie hierop zei Suarez dat de stad daar dit jaar “zeker” aan zal werken.

In reactie daarop wezen andere gebruikers op de verkozen senator Cynthia Lummis, die heeft gezworen het profiel van BTC in het Congres te versterken wanneer ze aantreedt

Tijdens een podcast zei de Wyoming Republication dat ze gelooft dat bitcoin een grote waarde is die kan helpen bij het aanpakken van de Amerikaanse staatsschuld, waarvan wordt gezegd dat het een van haar grootste zorgen is.

Voor de verkozen senator is bitcoin een betere opslag van waarde dan papiergeld, omdat er een eindige voorraad BTC in omloop kan zijn: 21 miljoen munten. Inflatie, zei ze, is “ingebakken in het plan van de Federal Reserve voor de Amerikaanse dollar”, tot het punt dat mensen die van hun spaargeld met pensioen gaan, zien dat hun koopkracht wordt uitgehold door inflatie.

De adoptie van Bitcoin lijkt als zodanig niet alleen bij bedrijven te zijn, maar ook bij overheidsfunctionarissen. De vraag naar cryptocurrency is de afgelopen maanden toegenomen, waardoor de prijs voor het eerst de $ 30.000 overschreed.