Hoe koop je goud met Bitcoin?

Bitcoin wordt door zijn voorstanders vaak “digitaal goud” genoemd, maar ‘s werelds eerste cryptocurrency heeft nog een weg te gaan voordat het hetzelfde niveau van wijdverspreide acceptatie heeft als goud, het edelmetaal dat de mensheid al duizenden jaren als zeer waardevol beschouwt.

Dus, hoewel cryptocurrency’s een zeer unieke kans bieden, is het altijd leuk om de mogelijkheid te hebben om ook in andere soorten activa te investeren. Gelukkig zijn er nu meerdere manieren waarop houders van cryptocurrency’s kunnen investeren in traditionele activa, waaronder goud.

In het algemeen zijn er 3 belangrijke manieren om te investeren in goud door middel van cryptocurrency. U kunt een gouden munt kopen zoals PAX-goud of Tether-goud, uw cryptocurrency storten op een platform waar u de prijsactie van goud kunt verhandelen, of gewoon uw crypto gebruiken om fysiek goud te kopen.

In dit artikel gaan we door de verschillende methodes om cryptocurrency te gebruiken om blootstelling aan goud te verkrijgen en hopelijk helpen we u de beste beslissing te nemen voor uw specifieke behoeften.

Gold-backed tokens (PAXG, XAUT, DGX)
Voor cryptocentrische beleggers zijn goudgesteunde penningen een zeer eenvoudige en intuïtieve manier om in goud te beleggen. In principe werken deze lopers hetzelfde als stabiele munten die aan een fiatvaluta zijn gekoppeld. De uitgever van de penning garandeert dat de penning kan worden ingewisseld voor een bepaalde hoeveelheid goud, waardoor deze penningen de prestaties van goud nauwlettend volgen.

Als u op zoek bent naar een gouden munt, dan zijn er vandaag de dag heel wat opties op de markt – drie van de grootste spelers zijn PAX Gold (PAXG), Tether Gold (XAUT) en Digix Gold Token (DGX). Deze drie tokens functioneren allemaal als ERC-20 tokens op de Ethereum blokketen, zodat ze kunnen worden beheerd met de tools die je al gebruikt voor ETH en andere tokens.

De meeste gebruikers zullen niet proberen de tokens daadwerkelijk in te wisselen voor fysiek goud, hoewel dit een mogelijkheid is. In plaats daarvan zijn deze gold-backed tokens een geweldige manier om te speculeren op de prijs van goud door middel van cryptocurrency uitwisselingen.

 

Bij CoinCodex hebben we een handige gids gemaakt die je laat zien hoe je PAX-goud kunt kopen op de Kraken cryptocurrency exchange. Kraken is een van de meest gerenommeerde cryptocurrency beurzen in de industrie, en stelt u ook in staat om geld te storten of op te nemen op uw bankrekening.

 

Crypto handelsplatformen zoals PrimeXBT, Currency.com of eToroX

U kunt ook speculeren over de prijs van goud door middel van cryptocurrency platforms die verschillende handelsproducten aanbieden die de prestaties van goud volgen.

Als u wilt speculeren op goud met een hoge leverage, is uw beste optie waarschijnlijk PrimeXBT. Het platform accepteert stortingen in BTC en biedt een hefboomwerking tot 100x. Een uniek kenmerk van PrimeXBT is de aanpasbare interface, die u in staat stelt om uw handelsomgeving aan te passen zoals u dat wilt. We hebben een gids opgesteld die u op weg helpt met het handelen in goud op de PrimeXBT.

 

Beleggers die Bitcoin willen gebruiken op een meer traditioneel beleggingsplatform kunnen kijken op Currency.com, een site die een enorme verscheidenheid aan handelsproducten biedt, variërend van cryptocurrency’s tot gemerkte aandelen, indices en grondstoffen.

Als u op zoek bent naar een cryptocurrency exchange die ook de mogelijkheid biedt om goud te verhandelen, dan is eToroX zeker het overwegen waard. eToroX is gecreëerd door het enorm populaire online beleggingsplatform eToro, en is een institutioneel-grade handelsplatform dat zich richt op cryptocurrencies. De eToroX beurs heeft een unieke kostenstructuur waarbij de deelnemers lagere kosten betalen, en mogelijk zelfs kortingen verdienen als ze handelen.

De bottom line
Hoewel dit enkele jaren geleden nog nauwelijks mogelijk was, hebben de gebruikers van cryptografie en Bitcoin Profit nu toegang tot veel verschillende manieren om hun digitale activa te gebruiken om te investeren in goud. Of u nu de voorkeur geeft aan het verhandelen van tokens of derivaten met een hoge hefboomwerking, er is waarschijnlijk een dienst beschikbaar die aan uw specifieke behoeften voldoet.