Ripple[XRP] Vs Ethereum[ETH], Which Is A Better Investment In 2020?

Terwijl onenigheid en volatiliteit de financiële markt overspoelden te midden van de covid-19-pandemie die de wereldeconomie blijft teisteren, hebben de meeste landen moeite om hun gevallen economieën nieuw leven in te blazen. Desalniettemin blijft de cryptowereld normaal gesproken vooruitgang boeken, waarbij Ethereum (ETH) en Ripple’s XRP aanzienlijke winsten boeken als gevolg van de toegenomen adoptie. Interessant is dat de meeste crypto-projecten momenteel aanzienlijke winsten blijven boeken.

Terwijl nieuwe unieke projecten blijven opkomen binnen de crypto-industrie, behouden Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Bitcoin (BTC) hun topposities, afhankelijk van de totale marktkapitalisatie.

Ripple staat voor een open-source protocol dat grensoverschrijdende transacties in real time mogelijk maakt.
Ethereum bevat fractionele slimme contracten in een open gedecentraliseerde blokketen.
Investeerders gaan voor de kleine cryptos en penningen omdat ze geloven dat ze aanzienlijke ruimte hebben voor groei. Onlangs zijn de Chainlink (LINK) investeerders groot geworden en vormen de token een opwaarts traject naar een koersvondstfase. Het blijft nieuwe hoogtepunten registreren en experts geloven dat het nog verder zal stijgen.

Hoewel Bitcoin flirt met $12.000 die enorme winsten heeft geboekt sinds de crash in maart, hebben andere kleinere altcoins verrukkelijke winsten geboekt die meer beleggers uit FOMO hebben aangetrokken. Maar voordat u investeert in een crypto, inclusief XRP en ETH, is het belangrijk om de achtergrond ervan grondig te onderzoeken om te bepalen welke richting het op de korte en lange termijn zou kunnen inslaan.

Hier kijken we verder om vast te stellen welke digitale asset beter bij uw beleggingsportefeuille past; is het Ethereum of Ripple.

Overzicht

Ripple werkt als een open-source protocol dat voorziet in real-time grensoverschrijdende transacties. Ripple labs lanceerde XRP in 2012 met als doel het internationale handelsbetalingssysteem te digitaliseren en het SWIFT-netwerk te vervangen. XRP functioneert goed als een medium uitwisselingsmethode om de overdracht van waarde te stimuleren.

Aan de andere kant werkt Ethereum anders dan andere Crypto Trader zoals Bitcoin, Ripple en Litecoins. ETH maakt gebruik van een slim contractprotocol in de blokketen. Daarom stelt Ethereum ontwikkelaars in staat om applicaties te maken die functioneren op de Ethereum-blokketen. Ether (ETH) wordt gebruikt als een native token voor betalingen onder het smart contract protocol.

Belangrijkste verschillen

Als we ons verdiepen in Ethereum en Rimpel, is het duidelijk dat het om twee verschillende projecten gaat. Ze zijn ontworpen om verschillende uitdagingen op te lossen die bestaan in de verschillende financiële markten. Hetzelfde geldt voor ETH- en XRP-munten.

Ripple is populair geworden door de uitgebreide samenwerking met talloze financiële instellingen. De resultaten hebben ervoor gezorgd dat Ripple de leiding heeft genomen als enige blokketen die real-time betalingen aan klanten geeft. Veel bedrijven, banken en geldtransactiekantoren hebben de Ripple-blokketen aangepast.

Interessant is dat Ripple 1000 keer sneller en vrij goedkoop is in vergelijking met Bitcoin-transacties. Het duurt slechts 4 seconden om een Ripple-transactie te voltooien. Ripple werkt onder Federated Byzantine Agreement (FBA) die gebruik maakt van transactievalidators. De consensus bepaalt dat alleen de banken die gebruik maken van Ripple-technologie validators kunnen worden. Het Ripple-algoritme werkt efficiënt om 1500 transacties per seconde te realiseren.

Ethereum staat bovenaan als het toonaangevende wereldwijde open-source platform dat anders werkt dan andere cryptos. ETH gebruikt een mechanisme dat proof-of-work heet. Hoewel de consensus beperkt is tot een groot aantal transacties, wordt de blokketen openbaar gemaakt om de veiligheid en transparantie te allen tijde te verbeteren.

Wat is beter?

Aangezien we nu weten wat beide projecten inhouden met betrekking tot hun verschillen en hoe ze werken, rijst de vraag; welke van beide projecten is een betere investering?

Het antwoord op deze vraag is niet eenvoudig, aangezien beide projecten nog steeds in ontwikkeling zijn en steeds meer ingang vinden. Het hangt allemaal af van de individuele investeerder en wat zijn investeringsvoorkeuren zijn voor de nabije en lange termijn.

Ethereum

3D Rendering van etherische (ETH) munt op abstracte computer programmeersoftware flowchart achtergrond.
In dat verband lijkt ethereum een behoorlijke toekomst te hebben. De laatste tijd blijven veel investeringsontwikkelaars nieuwe toepassingen creëren die worden aangedreven door de blokketen van het ethereum. DeFi-projecten zijn een belangrijk voorbeeld van het nut van Ethereum. Op dit moment heeft de DeFi-markt de 11 miljard dollar overschreden, met LINK als koploper in deze stijging. Deskundigen zeggen dat de piek in de DeFi-ruimte misschien niet snel zal stoppen.

Op de lange termijn zijn er veel brede industrieën zoals de energiesector waar slimme contracten in de toekomst een enorme impact zouden kunnen hebben. Bovendien moet Ethereum werken aan de PoS-roadmap en aan schaalvergroting. De verschuiving naar ETH 2.0 zal naar verwachting een aantal van de bestaande problemen die de werking van de Ethereum-blokketen teisteren, oplossen.

Ripple

De vraag van Ripple naar penningen is nog steeds onduidelijk, veel kleinschalige investeerders hebben XRP in 2017 na een lichte stijging verlaten. De Grayscale XRP Trust stond als een gemakkelijk voorbeeld. In juni 2018 had Grayscale een totaal van 6,6 miljoen dollar in AUM. Vergeleken met eind juni 2020, slechts 2,7 miljoen dollar, laat het zien dat de instellingen de XRP-munten voortdurend dumpen, wat suggereert dat het misschien geen vertrouwen heeft in hun toekomst op de lange termijn.

Gouden rimpelmunt. Crypto XRP Munt op lichte achtergrond. Close-up, macro shot. Nieuw virtueel geld
XRP heeft een totale voorraad van 100 miljard voorgedefinieerde penningen. Op dit moment zijn er slechts ongeveer 45 miljard in omloop. De rest wordt in escrow gehouden en geleidelijk aan in brokken van 1 miljard munten per maand vrijgegeven aan Ripple labs. Desalniettemin heeft het bedrijf de bevoegdheid om het rechtstreeks op de markt te verhandelen of te verkopen aan financiële instellingen die gebruik maken van Ripple-technologie.

De SEC zou XRP als zekerheid kunnen aanwijzen. Daarmee zal het nut van XRP als ruilmiddel verdwijnen, terwijl de prijs ervan zal stijgen.

Als we kijken naar de real-life use cases die met beide cryptocurrencies samenhangen, adviseren deskundigen de beleggers om hun fondsen in beide markten te spreiden. Diversificatie zal ervoor zorgen dat u niet mist als de markten een opwaartse trend vertonen. Beide hebben het potentieel om in de loop van de tijd aanzienlijke winsten op te bouwen.